[O2FL] Regulacja jasności podświetlenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michał
    Classic
    • 2016
    • 2

tak 10W40 jakis 700NF czy cos takiego, u mnie jest od poczatku lany 10W tak wychodzi z papierow, a w ksiazce serwisowej pisze ze od nowosci renault dopuszcza polsyntetyk. Zastanawialem sie czy nie zmienic na syntetyk i z wyzsza gorna temperatura ze wzgledu na gaz, ale narazie zostaje przy tym co jest. Cena dobra w sklepie niedaleko kupuje czesci bo mam w cenie netto i jeszcze z upustem malym, ale nawet w normalnej cenie ten olej wychodzi tanio bo cos 55zl chyba a Castrol 88zl. W sumie dla mnie a za mnie czy elf czy castrol to moze byc bo renowka te oleje stosuje a roznica w cenie spora przy tej cenie.
  • mgawron90
    Rider
    • 2013
    • 277

Witam, przekopałem forum i nic nie znalazłem na ten temat, jedynie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ja+%B6wiate%B3 ale ten temat odnosi się do OI a ja chcę poruszyć tą samą kwestię w OII FL, jeżeli się mylę to przepraszam i proszę o wskazanie odpowiedniego tematu.

Zacznę od początku.
    Postanowiłem zamątować w swojej Skodzie Octavia II FL MINT halogeny z funkcją świateł do jazdy dziennej. Ta kwestia się udała bez żadnego problemu dzięki ogromnej pomocy Eniquez'a, jeszcze raz wielkie dzięki.

Po pozytywnym zainstalowaniu świateł stwierdziłem, że założymy/wymienimy jeszcze jeden przełącznik który akurat miałem przy sobie.

Posiadałem przełącznik do regulacji wysokości przednich świateł,
    a wymieniłem na przełącznik do regulacji wysokości przednich świateł z możliwością przyciemniania/rozjaśniania podświetlania.

Zgodnie z schematem było trzeba poprowadzić dodatkowo trzy przewody i teoretycznie powinno działać, ale niestety nie działa. Pojawił się błąd, że brakuje jakiegoś przycisku do zwalniania koła zaasowaego :shock: ?, nie mam pojęcia o co chodzi?

Tutaj moje pytanie czy może ktoś z was dodawał taki przełącznik albo wie jak sobie z tym problemem poradzić?

Pozdrawiam
    Mateusz

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10996
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ha, taki sam komunikat ma kolega krivak po flashowaniu bordnetza na wersję AN
      i za cholerę nie wiem jak go wyeliminować (może AN jest za wysoka do Octavii?)
      1 Fault Found:
      02216 - Switch for Unlocking Spare Wheel (E405)
      008 - Implausible Signal
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• mgawron90
        Rider
        • 2013
        • 277

krzynol, właśnie to jest ten problem, ja też wymieniałem bordnetz na AN.
        Mateusz

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Można by przeflashować na AB, wykodować ściemniacz oświetlenia i z powrotem na AN.
          u mgawron90, pojawiło się to po zakodowaniu VASem ściemniacza oświetlenia wnętrza
          wykodowanie go nie zmieniło już tego
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• mgawron90
            Rider
            • 2013
            • 277

Dzięki chłopaki że próbowaliście. Mówi się trudno. Widać że nikt nie wie jak sobie z tym poradzić. Może kiedyś znajdzie się jakieś rozwiązanie, na razie będę jeździł z błędem.

Jeżeli ktoś poradzi sobie z tym problemem to proszę umieścić na forum rozwiązanie.

Pozdrawiam
            Mateusz

Komentarz

Pracuję...